Gerechten met chocolade & andere toepassingen

gerechten chocolade

Chocolade en fruit: zoet & sappig

Oorspronkelijk ontdekte ik de combinatie van chocolade en fruitsmaken via een PIMS-koekje. Maar niets overtreft de smaak van pure chocolade en sappig, vers fruit! Wanneer je deze twee smaken combineert, zal je jouw smaakpapillen als het ware horen genieten. Toepassingen van dit concept zijn pannenkoeken met fruit en chocoladesaus. En aardbeien met chocolade. Of het ultieme genot: chocoladefondue. Heerlijk, gewoon!

Havermout en chocolade: evenwichtig ontbijtje

Receptje voor een overheerlijk ontbijt: havermoutpap met chocoladeschilfers! Tegelijkertijd is dit ook een recept voor een geslaagd begin van de dag. Let wel: om het gezond en evenwicht te houden, voeg je best niet meer dan 30 gram pure chocolade toe aan je havermout.

Chocolademilkshake: heerlijk dessert

Chocolademilkshakes zijn verkrijgbaar ’s zomers bij McDonalds. Maar is het niet veel leuker als je ze zelf kan klaarmaken? Dat kan met echte gesmolten chocolade, maar een andere gemakkelijke optie is chocolade ijs en een scheut chocolademelk. Alles in de blender gooien, en een heerlijk dessert staat voor je klaar!

Warme moelleux: klassieker van formaat

Bekend en bemind is zowel in ons land als in het buitenland de befaamde moelleux au chocolat. Jammer genoeg is het niet zo gemakkelijk om klaar te maken. Gelukkig kan je hem op vele plaatsen bestellen als dessert of tussendoortje.

“All you need is love. But a little chocolate now and then doesn't hurt.”
~ Charles M. Schulz